finnema

 

bloemenbestellen2

Algemeen of particulier graf
Bij een begrafenis moet een keuze gemaakt worden tussen een algemeen graf en een particulier graf (ook wel 'eigen graf' of 'familiegraf' genoemd). De keuze van de grafbedekking en de kosten voor het onderhoud hangen af van het soort graf.

Algemeen graf
In een algemeen graf worden op verschillende niveaus overledenen van verschillende families begraven. Dat betekent dus dat overledenen die elkaar niet gekend hebben bij elkaar in één graf komen. De begraafplaats bepaalt de plaats van het graf. In algemene graven worden ten hoogste drie overledenen begraven. Als de termijn van grafrust, minimaal 10 jaar,  is verstreken, kan die termijn niet worden verlengd. De begraafplaats heeft dan het recht om de stoffelijke resten op een afgesloten gedeelte van de begraafplaats te herbegraven.

Particulier graf
Bij een particulier of familiegraf bepaalt een door de familie aangestelde rechthebbende wie in het graf wordt begraven. Er mogen ten hoogste drie overledenen worden bijgezet. De eerste periode van huur is doorgaans 20 of 30 jaar. Deze periode kan telkens worden verlengd met 10 jaar. De kosten worden gesplitst in huur van het graf en algemeen onderhoud van graf en begraafplaats. Dat maakt de kosten van een familiegraf wel beduidend hoger.

keurmerkbgnusocial facebook box blue 24

Uitvaartcentrum Finnema | Zwarteweg 108, 1431 VM Aalsmeer | (0297) 325 865 | 24 uur per dag bereikbaar | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.